3 tips til at indrette dit hjem med omtanke for miljøet

Annonce

Flere og flere begynder at tænke miljøet ind, når de vælger nye møbler og genstande til deres hjem. Ved at tænke langsigtet, vælge møbler af bæredygtige materialer, bruge det du allerede har og købe genbrug kan du nemt indrette dit hjem flot og miljøvenligt på samme tid. I denne artikel får du tre tips til flot indretning, der stadig har omtanke for miljøet.

Plankeborde af genanvendt træ

Rustikke plankeborde er blevet virkelig populære i danske hjem. Du kan sagtens købe et nyt plankebord til dit hjem og samtidigt have omtanke for miljøet, hvis du køber et plankebord, der er lavet af genbrugstræ. Upcycling af gamle materialer, der ellers ville ligge ubrugt hen, er en måde at skabe nyt på og samtidigt spare på de naturlige ressourcer som træ. Et plankebord af høj kvalitet lavet af et robust materiale har en lang levetid og kan holde i flere generationer, hvorfor det er et langt bedre valg end et bord, der måske skal skiftes ud allerede om fem år.

Gode mærkningsordninger at kende

Et godt tip til en mere miljøvenlig indretning er selvfølgelig at købe brugt eller at bruge det, som du allerede har. Hvis du dog har brug for at købe noget nyt, er der et par gode mærker, som du kan gå efter. Hvis du skal have nye plakater til stuen eller træmøbler, så gå efter FSC-mærket. FSC-mærket er din garanti for, at papiret eller træet kommer fra skove, hvor de sociale forhold er i orden for dem, som der arbejder der. Du kan også være sikker på, at der ikke fældes mere træ, end skoven kan nå at reproducere, og at truede arter bliver beskyttet. Et andet godt mærke at kende til er GOTS. GOTS-certificeret tekstiler er produceret med omtanke for miljøet i alle trin i produktionen. 

Danske produkter

I stedet for at købe møbler og andre ting fra udlandet til indretningen af dit hjem, så køb produkter der er produceret i Danmark, hvis du gerne vil købe ting fra ny af. Er noget produceret i Danmark, har det tit et mindre samlet CO2-aftryk, fordi det ikke er blevet fragtet fra udlandet. CO2 fra transportsektoren udgør en betydelig del af den samlede udledning af CO2 i verden, hvorfor det er en god idé at fokusere på at købe mere lokalt og nationalt. Der findes masser af danske virksomheder, som laver produkter af høj kvalitet og med et tidløst design.