Overvejer du at købe et fedtfiltet til emhætte? Så læs med her

Et fedtfilter til emhætte kan være essentielt, for at der ikke ophober sig fedt og snavs i emhætten og ventilationen. Et fedtfilter sørger for at fjerne fedtpartikler fra luften, som trækkes op igennem emhætten, hvilket er vigtigt for at bibeholde emhættens effektivitet og mindsker brandfare. 


Typer af fedtfiltre 

Der findes forskellige typer af fedtfiltre – herunder et af metal og et af kul. Hvis du vælger et fedtfilter til emhætte af metal, vælger du en bæredygtig løsning, da dette er genanvendeligt og kan gå i opvaskemaskinen. Vælger du derimod et fedtfilter af kul, skal det jævnligt udskiftes for at opretholde effektiviteten. 


Valg af fedtfilter

Når du skal vælge et fedtfilter til emhætte, skal du først tjekke op på din emhættes model og størrelse, for at ende op med et passende fedtfilter. Læs også gerne op på de vedligeholdelseskrav der er til det valgte fedtfilter, samt hvilket materiale der er lavet af. Ønsker du en bæredygtigløsning, er det som beskrevet ovenstående, et metalfilter du bør vælge. 

Det er vigtigt at du overholder kravene om rensning eller udskiftning, alt efter dit valg af type fedtfilter, for at emhætten forsat fungerer effektivt. 


Når du køber dit fedtfilter til emhætte 

Når du har læst op på de forskellige typer af fedtfiltre, er det vigtigt du også læser de anbefalinger, som producenten af din emhætte kommer med. Dette for at sikre, at du fra start får købt et fedtfilter som passer til din emhætte og derved har den rette effekt. Det kan være en fordel at vælge et fedtfilter til emhætte, som er lavet af kvalitetsmateriale, for du får et filter med langvarig ydeevne. 

Et fedtfilter til emhætte er altså essentielt, for at din emhætte kan sikre ren luft i dit køkken. Uden et fedtfilter i din emhætte, kan der være en større brandrisiko, og emhætten kan ligeledes lugte.