Almindelige batterispørgsmål og -forvirringer

Batteriernes forunderlige verden kan for nogle mennesker, virke som den rene gåde. Dette kommer sig af, at viden om batterier for mange ikke er en del af den basale viden, som de fleste har i deres repertoire. Der er absolut ingen skam i ikke at have den store viden om forskellen på AA-batterier og makita batterier. Denne guide har netop til formål, at hjælpe dig med dine batterispørgsmål og -forvirringer.

Batterier til værktøj

Langt de fleste husstande har værktøj i inventaret i en eller anden grad, hvilket også er årsag til, at det netop er vigtigt at vide, hvilket batteri disse benytter. Men når det kommer til værktøjsbatterier, findes der faktisk et simpelt svar. Hos nogle forhandlere kan man nemlig købe makita batterier til alt værktøj, hvortil forhandleren ofte har beskrevet udførligt, hvilket batterier og værktøj, som passer sammen. Det burde derfor være ganske lige til, at finde netop det makita batteri, som passer til dit værktøj og behov.

AA eller AAA

Forvirringen omkring antallet af A’er i batteriets navn har på et eller andet tidspunkt fået skovlen under de fleste. Men hvad er forskellen på de to egentlig? Både AA- og AAA-batterier hører under typen alkaline batterier, der er den type, som man oftest finder i diverse genstande husholdning. Den væsentligste forskel på de to er imidlertid størrelsen, og det er derfor vigtigt at kigge efter, hvilken type batteri, som du har behov for i den givne situation.

Kan batterier genoplades?

Svaret hertil er både ja og nej. Dette kommer nemlig an på, hvilken typer batteri, som der er tale om. Når der tales om makita batterier er svaret ja, da man kan tilkøbe diverse opladere, der kan genoplade batteriet og dermed maskinen. Men man skal dog stadig være obs på batteriets begrænsninger. Nogle alkaline batterier er også genopladelige, men undersøg dog lige dette, inden du forsøger at genoplade batteriet.