Blender-guide: Tips og tricks, når du bruger den

Annonce

En blender er fast inventar i de fleste køkkener, blandt andet på grund af deres alsidighed. De kan bruges til meget mere end bare at lave smoothies, for eksempel pesto, supper, sovs, milkshakes og nøddepålæg. Skal du have ny blender, er det altid en god idé at læse blender test, inden du køber, fordi der findes så mange forskellige på markedet med forskellige funktioner. Hvad enten du har en blender eller skal til at købe en ny, kan du i denne guide få en masse tips og tricks til, hvordan du bedst bruger din blender, så du får mest muligt ud af den.

Ingrediensernes rækkefølge

Som nævnt kan en blender bruges til at blende rigtig meget forskelligt. Der er dog ét godt råd, som er en god idé at følge ligegyldigt, hvad du blender. Det har noget at gøre med, hvilken rækkefølge du putter ingredienser i. For at få det bedst mulige resultat, når du blender, er det vigtigt, at du putter væske i først, for det gør det nemmere for bladet at dreje rundt. Efter væsken skal de bløde ingredienser i, for eksempel frugt eller grønsager, og slutteligt de meget hårde ingredienser, for eksempel frosne ingredienser. Så får du det bedste resultat, når du blender.

Overfyld ikke blenderen

Mange begår den fejl, at de putter alt for meget i deres blender, hvilket kan gøre, at der ikke er plads nok til at blende det sammen ordentligt. Blender du noget varmt, for eksempel suppe, så er det ekstra vigtigt, at der er plads i blenderen. Er blenderen overfyldt, kan låget ryge af, og udover, at det er irriterende at gøre rent bagefter, så er det farligt, hvis du blender noget varmt. En god tommelfingerregel er, at du kun bør fylde ⅔ dele af blenderen.

Rengøringen

For at få mest muligt ud af din blender, er det vigtigt, at du får den gjort ren efter brug. Det forlænger blenderens levetid og gør, at den er lettere for dig at skille ad. Mange blendere kan enten komme delvist eller fuldstændigt i opvaskemaskinen. En blender, der kan skilles ad, er lettere for dig at gøre ren, så skal du have en ny model, kan det være en fordel at gå efter sådan en. Den klart letteste måde at gøre blenderen ren på, udover at putte den i opvaskemaskine, er at fylde kanden med varmt vand og lidt opvaskemiddel, og så blende væsken kort.