Derfor er det vigtigt at have et sundt indeklima

Det forholder sig sådan, at vi mennesker i dag tilbringer langt flere timer indendørs end udendørs. Det er vigtigt, at luften vi indånder er ren og frisk, og da luften indenfor generelt er tungere, end den vi finder udenfor, så er det vigtigt, at der bliver lagt fokus på dét at have et sundt indeklima, da det ellers kan have betydning for vores helbred.

Det kan du gøre for at forbedre indeklimaet

Førhen kunne det godt blive til en dyr affære, når man skulle tage tiltag med dét formål at forbedre indeklimaet. Heldigvis er der i dag kommet nye løsninger til, som kan bidrage til et sundere indeklima, og som samtidig kan være mere overskuelige for pengepungen. 

Et af de tiltag man kan gøre, som kan være med til at bevare et sundt indeklima, er at få monteret solfilm til vinduer. Solfilm er en gennemsigtig polyesterfilm, der kan monteres på vinduer, så indeklimaet bliver optimeret. 

Solfilmen begrænser mængden af sollys, der kommer ind gennem vinduerne, og på skyfri dage kan bidrage til, at der ikke bliver for varmt indendørs. Det er altså med til at holde en behagelig temperatur for dem, der er i rummet, og da solfilmen er gennemsigtig, så vil man nærmest ikke lægge mærke til det. 

Konsekvenserne ved at have et dårligt indeklima 

Når man taler om et dårligt indeklima, så kan der være flere ting, der spiller ind. Et dårligt indeklima gælder både, hvis luften er fyldt med sundhedsskadelige partikler, som vi mennesker indånder, men der kan også være tale om et dårligt indeklima, hvis der er for høj varme eller for meget UV-stråling i rummet. 

Konsekvenserne ved at have et dårligt indeklima kan være ubehag, hovedpine, dårligere koncentrationsevne, dårligere indlæringsevner, samt det kan være skadeligt for både det mentale, fysiske og sociale helbred. Det kan også have flere alvorlige konsekvenser, og derfor er det vigtigt at have det sunde indeklima i fokus, når man befinder sig indenfor. 

Uanset om man befinder sig derhjemme eller på arbejdspladsen, så er et optimalt indeklima vigtigt, men vi mennesker tilbringer størstedelen af vores vågne timer i hverdagen på vores arbejdsplads, og da indeklimaet har betydning for vores ydeevne og helbred, så er det især vigtigt, at der er et sundt indeklima tilstede på arbejdspladsen. 

Solfilm på vinduerne er et nemt tiltag for et forbedret indeklima, som kan gøre noget for temperaturen i rummet. Derudover reducerer det mængden af UV-stråling, der er i rummet, og så har filmen også den fordel, at det er en energivenlig måde at få den rette belysning og temperatur på i et rum.