Derfor skal du have den perfekte topmadras til dig

Du synes muligvis, at det er lidt af en jungle med alle de mange navne til madrasser; springmadras, boxmadras og så videre. Denne her guide vil fortælle dig lidt om den ofte oversete topmadras, som faktisk er en meget vigtig komponent til din søvn.

Hvorfor skal jeg have en topmadras?

Du skal have en topmadras, da den er det allerførste komfortlag under dig, når du sover. Det betyder, at meget af den umildbare komfort som du mærker, når du ligger i sengen, kommer fra topmadrassen. De andre madrasser under topmadrassen, såsom spring- og boxmadras er også vigtige, men den komfort de yder, mærkes ikke lige så meget. Derfor er det værd at investere i en god topmadras. Topmadrassen skal tilpasses din seng. Så hvis du sover i en seng, som er 90 cm bred, så skal du have en topmadras 90 cm bred.

Ting at overveje før du køber

Din topmadras er til for at yde din krop optimal støtte under din søvn. Der bør du kigge efter en topmadras, som faktisk yder modstand, når du lægger dig i den. Mange begår den fejl at købe en topmadras, hvor man synker for meget ned i den. Ja, det føles måske meget godt og behageligt. Det er derfor hotelsenge er så bløde. Men det er ikke sundt for din ryg og nakke at have så blødt et underlag, når du sover. Derfor bør du købe en topmadras, som er hårdere end du måske er vant til. Det er bedst for både din søvn og din krop.

Materialer

Topmadrasser kommer i et væld af forskellige materialer, så du kan virkelig få lige hvad der passer bedst til dig. Hvis du har tendens til at svede om natten, kan du købe topmadrasser, som er temperaturregulerende og dermed holder dig kølig i de varme sommermåneder.