Dyrk din egen chili: Der er flere fordele

De er ildrøde og kan brænde på tungen. Du tænker sikkert på meget stærk mad og diverse chiliudfordringer. Men chilien er en spændende og utrolig plante, der er grundpillen i alskens skøn verdensmad. Og så behøver chilien faktisk ikke at være stærk. Læs med her og lær, hvordan du kan dyrke og elske din chili samt finde det helt rigtige chili frø.

Chiliplanten er en dejlig gæst i vindueskarmen og køkkenet

Du kan dyrke en chili fra et lille frø som alle andre planter. Chiliplanten er smuk og gør sig fantastisk i vindueskarmen med sine skulpturelle, røde, gule, grønne eller orange frugter og fine blade.

Hos Frøbutikken har de en flot udvalg af chili frø, der vil forbløffe de fleste. Mange ved måske ikke, hvor forskellige sorter, der findes. I det mexicanske køkken er det f.eks. helt normalt at bruge både søde og milde chilier til at skabe en dyb, umamifyldig smag.

Chilien kan simre med i retter, tørres til te eller give varme i en sylt.

Med andre ord er der både æstetiske og kulinariske fordele ved chiliplanten samt chili frø. Og for dig, med grønne fingre.

Find din favoritchili: Der er styrkegrader for enhver smag

Først giver det mening at orientere sig efter styrke, når du vil vælge chili frø. Styrke er noget, man kan vænne sig til. Måske er du spændt på at udfordre dine smagsløg eller du starter blidt ud med respekt for din styrketærskel.

Hos Frøbutikken har de inddelt deres chili frø i styrkekategorier, der fint og nemt hjælper dig til at udvælge.

De spænder fra meget milde til ekstremt stærke angivet ved såkaldte heat units. Så er det bare at plante løs.

Det hele starter med et chilifrø: Lær at dyrke planten

Chiliplanten kræver varme, ro og ikke for meget fugt.

Det lille chili frø skal have de rigtige forhold, men den er ikke svær at dyrke.

Hvid du bor koldt eller oplever temperaturudsving, er det en god ide at lede efter de steder, hvor der er særlig varmt og ensartet: Ved et varmefyr, et sted med gulvvarme eller lignende. Først når den lille, grønne spirer viser sig, er det vigtigt med lys.

Frøbutikken giver den fineste guide i, hvordan du kan passe og pleje dit chili frø, så det vokser sig til en flot plante. Her kan du også læse om udvidet pleje med sæber.

Held og lykke med dit chiliprojekt og med dit lille, nye chili frø.