Ejendomsmæglere – sådan forløber det

Hvis du overvejer at købe eller sælge en bolig, undrer du dig måske over, hvordan ejendomsmæglere arbejder. Ejendomsmæglere er autoriserede fagfolk, der hjælper folk med at købe og sælge ejendomme.

Hvad laver en ejendomsmægler?

Mæglerens opgave er at finde potentielle købere eller sælgere, vise dem ejendomme, forhandle priser og hjælpe med det papirarbejde, der er forbundet med salget. De kan også yde andre tjenester som f.eks. at hjælpe med at arrangere finansiering.

Hvordan finder ejendomsmæglere købere eller sælgere?

De fleste mennesker, der ønsker at købe eller sælge en ejendom, kontakter en ejendomsmægler. Mægleren optager dem derefter i sin database og holder kontakten med dem og informerer dem om nye ejendomme, der kommer på markedet, og som passer til deres behov.

Hvad gør en ejendomsmægler, når han eller hun finder en køber eller sælger?

Når en ejendomsmægler har fundet en potentiel køber eller sælger, sørger han for, at de kan se ejendommen. Hvis køberen er interesseret, forhandler mægleren en pris med sælgeren Ejendomsmægleren hjælper også med at udarbejde det papirarbejde, der er forbundet med salget.

Hvad er nogle ting, man skal overveje, når man vælger en ejendomsmægler?

  • Det er vigtigt at vælge en ejendomsmægler, som du føler forstår dit lokalområde. Hvis du eksempelvis skal bruge en ejendomsmægler i Næstved City vil de ofte vide mange flere ting om området end realmæglerne i Faxe. Spørg dine venner eller familie om anbefalinger, eller søg efter mæglere, der er akkrediteret.
  • Sørg for, at du forstår, hvordan mægleren bliver betalt. I de fleste tilfælde modtager agenter provision fra sælgeren, så de er måske ikke upartiske, hvis du skal købe en ejendom.
  • Hvis du skal sælge, skal du spørge agenten, hvordan de vil markedsføre din ejendom, og hvilke gebyrer du skal betale for markedsføringen.

Hvad er en salgsvurdering?

En salgsvurdering er en vurdering af en ejendoms aktuelle markedsværdi. Den udføres normalt af en erfaren ejendomsmægler og er baseret på nylige lignende salg i området samt på mæglerens viden om de lokale markedsforhold.

Hvorfor har jeg brug for en salgsvurdering?

Der er mange grunde til, at du kan have brug for en salgsvurdering, f.eks:

  • Du overvejer måske at sælge din ejendom og vil gerne vide, hvor meget den er værd.
  • Du er måske ved at købe en ejendom og har brug for at vide, om den udbudte pris er rimelig. En salgsvurdering i Haslev vil eksempelvis se meget anderledes end hvis den samme bolig havde lagt på Langeland.
  • Din realkreditudbyder kan kræve, at der foretages en vurdering, før de vil yde finansiering.