Elektronisk låsesystem kan forbedre sikkerheden

Dette indhold er sponsoreret

Der findes flere forskellige løsninger til at forbedre sikkerheden i en butik, erhvervslokale, lager eller lign. En af disse løsninger er et elektronisk låsesystem. Et Elektronisk låsesystem giver indehaveren mulighed for at styre adgangen til de respektive lokaler via et kontrolsystem. For eksempel kan indehaveren af det pågåldende lokale, butik eller lager indstille systemet til kun at give adgang til personer, der har en specifik nøgle eller adgangskode.
 

Hvordan virker et elektronisk låsesystem?

Et elektronisk låsesystem virker ved, at der er en central enhed, som styrer alle låsene. Denne centralenhed kan have forskellige former, alt efter hvilket system man har. Nogle systemer har fysiske nøgler, som skal bruges til at aktivere og deaktivere låsene, mens andre systemer har en app eller et websted, hvor man kan logge ind for at styre låsene. Nogle systemer har også en kombination af disse to ting. Uanset hvordan centralenheden virker, så vil den have forbindelse til alle låsene via trådløse signaler eller ledninger. Når man aktiverer en lås via centralenheden, så vil dette sende et signal ud til den pågældende lås, som så åbner sig. På samme måde kan man deaktivere en lås ved at sende et andet signal ud fra centralenheden.

Fordele ved et elektronisk låsesystem i forhold til andre typer låsesystemer?

For det første, så er et elektronisk låsesystem meget mere sikkert end et almindeligt nøglesystem. Dette skyldes, at det er svært at afkode et elektronisk låsesystem, og derfor er det meget mindre sandsynligt, at tyve kan bryde ind med et elektronisk låsesystem. Yderligere er det også nemmere, at bruge et elektronisk låsesystem, da man ikke skal huske en masse nøgler. Man skal blot huske én kode, og så kan man få adgang til alle de døre, som man har sat koden ind på. Endelig er det også muligt at ændre koden på et elektronisk låsesystem, hvis man eksempelvis mistænker, at nogen har fået fat i ens kode.

Hvad kan man ellers gøre for at øge sikkerheden?

Det er altid en god idé at installere et alarm- eller overvågningssystem og måske overveje at have en vagt eller security-personale til stede på udvalgte tidspunkter – især hvis du har en stor og velbesøgt forretningslokation med mange varer og flere afdelinger. Endeligt kan du også overveje at have dine varer forsikret – på den måde er du dækket ind, hvis der skulle ske noget med dem.

At have et elektronisk låsesystem er altså en god måde at forbedre sikkerheden på, samt at øge trygheden blandt kunder og personale.