Er du på udkig efter en dyne i god kvalitet?
Når det kommer til valget af en dyne, kan det være svært at vide, hvilke parametre man skal kigge på. Man spørger sig selv, om man skal vælge en sommerdyne, en vinterdyne eller en helårsdyne? Skal man købe både en sommerdyne og en vinterdyne og udskifte hvert halve år, eller kan man nøjes med blot at købe en helårsdyne? Desforuden findes der forskellige dun og fjer, og spørgsmålet er så bare, hvilken type man skal vælge. Hvis du ønsker en god guide til finde den rigtige dyne, kan du med fordel klikke ind på Sejs Dyner, hvor de har lavet en overskuelig og dybdegående gennemgang af de forskellige parametre.
Hvad skal du overveje, når du køber en ny dyne?
Først og fremmest er det nyttigt at vide, at du faktisk bør udskifte din dyne efter fem til ti år, hvilket både skyldes kvalitetsmæssige og hygiejnemæssige årsager. Når det er blevet tid til at købe en ny dyne, kan du med fordel overveje følgende spørgsmål, inden du går på jagt. Hvad er temperaturen i dit soveværelse? Bør du tage højde for nogle særlige allergier, som gør, at du skal have en allergivenlig dyne? Hvor lang en dyne ønsker du? Er du typen, der generelt fryser eller sveder meget om natten? Disse spørgsmål kan være nyttige at overveje inden, da besvarelserne af dem kan bruges som pejlemærke.
Hvordan og hvor tit skal du vaske din dyne?
Når du har købt en ny dyne, kan det være relevant at vide, hvordan du vasker den på den mest hensigtsmæssige måde, så du ikke beskadiger dynen eller forringer dens kvalitet. Det første, du skal vide ved dynevask er, at det er en særdeles langsommelig proces, hvor du skal have tålmodighed. Du kan i hvert fald regne med, at det tager seks til otte timer alt i alt. Vasketiden er den samme som normalt, men det er tørretiden, der tager tid. Det anbefales, at du vasker en dyne med dunfyld to til fire gange årligt, så du får udryddet de husstøvmider, der naturligt ophober sig i dynen efter en rum tids brug. For en udførlig vaskeguide kan du læse mere på Sejs Dyners hjemmeside.
Vælg en kugledyne i kampen mod søvnløshed
Mange oplever en bedre søvn ved at bruge en såkaldt kugledyne, som er en dyne, der i stedet for dun, består af små kugler. Dette bevirker, at dynen falder tungt på kroppen, som kan have en afstressende og beroligende effekt. Det anbefales, at man vælger en dyne, som vejer ti procent af ens kropsvægt.