Følg med i de nyeste digitale business trends

Der sker en konstant udvikling i den måde, som de største virksomheder driver forretning. Især den teknologiske udvikling i samfundet har forandret måden, som vi arbejder på, da flere ting i dagligdagen bliver digitalt. Vi kan eksempelvis handle ind til husholdningen på nettet og få vores indkøb leveret til døren, eller vi kan vise vores sygsikringskort via en app på vores mobiler. Dette er muliggjort ved hjælp af digitale teknologier, som understøtter vores behov som borgere, men det er også en del af vores hverdag som medarbejder i en virksomhed. Her digitaliseres flere og flere processer, som sænker brug af manuelt arbejde. Denne artikel vil præsentere tre nye trends indenfor digital business og kan bruges til inspiration i dit arbejde. 

Saml alle systemer i et ERP

Hvis din virksomhed fortsat behandler al jeres data og information i et excelark, så er det ved at være på tide til en opgradering. Her kan et ERP-system (enterprise ressource planning system) være en værdifuld erstatning, da dette system kan håndtere samtlige af alle virksomhedens funktioner herunder ordrestyring, salg, økonomi og lagerstyring. Der er mange udbydere på ERP-systemer, hvor en af de mest populære er den tyske softwarevirksomhed SAP. Ved implementering af et ERP-system kan det være fordelagtigt at ansætte en kompetent SAP konsulent, der kan drive implementeringen og opnå mest værdi med teknologien. 

Vedligeholdelse ved brug af sensorer

Sensorteknologien har været tilgængelig i mange år. Vi kender den fra løbeuret, der kan måle din puls, når du bærer det, eller skridttælleren på din mobiltelefon. Denne teknologi har dog bredt sig til andre markeder end blot motion og træning. I dag bruger man også sensorteknologi på produktionsmaskiner, som kan vise, om maskinen har brug for vedligeholdelse. Sensorerne indsamler data, der omsættes til information omkring, hvornår maskinen har brug for eksempelvis et olieskift. Man kan derfor reagere hurtigere og fikse eventuelle fejl, før de ændrer sig til en nedbrydning. 

Robotter og kunstig intelligens

De førende tech-virksomheder i verden har stor fokus på kunstig intelligens og robotter. Et eksempel er Googles selvkørende biler, som bruger data fra blandt andet Google Maps, vejret og sensorer til at køre på vejene. Brugen af robotteknologi har også udbredt i de seneste år til at automatisere manuelle processer. Disse teknologier kræver dog en hel del ‘trial and error’ for at lykkes med at skabe værdi i virksomheden, da det kan været svært eller næsten umuligt at ramme rigtigt i første forsøg.