Gardiner er funktionelle og æstetiske

Vælg dine gardiner med øje for funktionalitet og æstetik

Gardiner er både en funktionel og en æstetisk del af indretningen. Fordi de hænger så tydeligt i rummet, kan du let skabe en markant ændring i stemningen med gardiner. Men egentlig er de jo beregnet til at skærme for solen og for indsyn.

Derfor kan det være en udfordring at finde de helt rigtige gardiner. Men det kan også være spændende at lege med de mange muligheder.

 

Praktiske behov

Der er ikke nogen grund til at tænke, at du skal finde et kompromis mellem det funktionelle og det æstetiske. De bedste løsninger findes ofte, når vi kombinerer de forskellige hensyn, og finder den løsning, der rammer rigtigt på alle punkter. Når det kommer til solafskærmning og gardiner, findes der så mange muligheder, at du næsten altid kan finde en gardinløsning, der passer perfekt til dig.

Æstetik og funktionalitet skal gå op i en højere enhed.

På den praktiske side, skal du sørge for at gennemtænke alle behov. Hvor meget skal du kunne skærme for solen, og har du brug for at ændre det i løbet af døgnet. Og hvor meget vil du kunne skærme for indsyn?

Hvis folk går tæt forbi dine vinduer, kan det være rart at kunne skærme let for indsynet i løbet af dagen, og mere om aftenen, når det er mørkt ude, og du tænder lyset indenfor.

I det tilfælde kan du overveje to lag forskellige gardiner, eller du kan se på løsninger, som du kan ændre indstillinger på i løbet af dagen.

Og skal gardinerne hjælpe på akustikken? Eller måske isolere vinduerne?

 

Æstetiske ønsker

Den æstetiske side har meget at sige om, hvilken type solafskærmning du skal vælge.

Stofgardiner har fået en renæssance de seneste år. Lange, bølgende, bløde stoflængder bløder op og giver varme og elegance til indretningen. De indrammer vinduerne smukt. Du kan vælge to lag stofgardiner, og skabe kontrast med et lag florlette gardiner og et lag kraftige gardiner. Her får du samtidig muligheden for at veksle mellem let afskærmning og kraftigere eller mørklæggende afskærmning.

Er du slet ikke interesseret i den opblødende effekt men vil gerne have et mere rustikt eller clean udtryk, kan du gå i den helt anden retning og vælge rullegardiner eller panelgardiner. De er helt glatte, og især rullegardiner kan rulles op, så man næsten ikke ser dem, når de ikke skal skærme af. De lader dig se vinduets fulde ramme. Det giver et meget åbent udtryk.

Nogle gardintyper fås også i træ, bambus og metal. Det kan være persienner, rullegardiner og andre. De giver dig mulighed for at skabe varme naturlige, rustikke og køligt stilrene udtryk.

 

Du kan få de fleste gardintyper tilpasset til ethvert vindue og i et væld af forskellige farver, mønstre og materialer. Så overvej dine ønsker og behov, når du vil købe gardiner, få rådgivning om alle mulighederne, og sørg for at få skabt en gardinløsning, der passer dig perfekt. Hos Living Art tilbyde der både gardiner til erhverv og privat.