Gør det nemt og billigt at lave mad selv

Har du fået en dårlig vane med at bestille meget mad udefra eller at købe færdigretter, når du er ude og handle? Hvis du har meget at se til, til hverdag, så er det en nem løsning, men faktisk behøver det ikke at være hverken tidskrævende, besværligt eller dyrt at lave mad selv hver dag.

Du får du her tips til, hvordan du gør det både nemt og billigt at lave mad selv.

Spar tid med en måltidskasse

En måltidskasse er en kasse med en række ingredienser, råvarer og opskrifter. Du får opskrifter med til en hel uge samt alle nødvendige råvarer. Det er en rigtig nem løsning, hvis du normalt bruger meget tid til at finde på måltider og at handle ind. Når du kommer hjem fra arbejde, behøver du ikke at tænke så meget. Det er bare at finde en opskrift frem og gå i gang.

Det er ikke fordi, du ikke godt kan handle billigere ind selv, i forhold til hvis du køber en måltidskasse. Men det kræver, at du tager ned og handler og udelukkende køber det, du har brug for. Men du kender garanteret det med, at der så ryger alverdens andre ting med ned i din vogn. Når du bestiller en måltidskasse, bliver du ikke fristet af alt muligt. På den måde ender du alligevel med at spare penge.

Køb ind for en hel uge ad gangen

Det kræver lidt ekstra planlægning, men til gengæld sparer du både tid og penge på den lange bane, hvis du handler ind for en hel uge ad gangen. Når du planlægger dine måltider for en hel uge og handler ind til dem på én gang, så slipper du for at skulle handle hver dag. Det sparer dig for noget tid, men du sparer samtidig penge, fordi du ikke bliver fristet af impulsvarer hver dag. Varer der ryger ned i din vogn, selvom du ikke har brug for dem.

Find inspiration til nye retter

Hvis du synes, at det er tidskrævende og besværligt at lave mad, så er det fordi, du ikke har fundet de rigtige opskrifter endnu. Det behøver nemlig slet ikke at være så kompliceret at lave mad. Der findes masser af retter, der tager maksimum 20 minutter at lave.

Det handler blot om at søge noget inspiration, så du finder frem til den slags retter.