Har du sikkerheden i orden, hvor der er behov for den?

Der skal være styr på sikkerheden, og det er især en vigtig note at have med sig, hvis man arbejder eller færdes steder, hvor risici kan gå ud over færdende mennesker, som måske ikke helt har styr på, hvad man må hvornår, eller som ikke er advaret på forhånd.

Tryghed er vigtigt

Når vi færdes omkring hinanden, så er en af grundstenene, at vi har tillid til, at det er sikkert. Nogle gange vil det være nødvendigt at lave ændringer, som kan påvirke sikkerheden for omkringgående, og så er det her utroligt vigtigt at tage sig sine forholdsregler, så det ikke kommer til at gå ud over nogen, som måske ikke er indforstået med risikoen. Der er mange midler til at højne sikkerhed til mange forskellige arbejdspladser, miljøer og situationer. Så undersøg, om det lige er pullerter, advarselsudstyr, markeringstape eller noget lignende, som skal anskaffes, inden de store projekter skal sættes i søen. Vi er alle afhængige af, at de rigtige forholdsregler bliver taget, og at sikkerheden er i orden. Og det gælder altså også, hvis man går hjemme med sine egne projekter.

Husk at spørge til råds

Det er fedt at gå hjemme og pusle med forandringer, ombygninger og andet godt, som man kan nørkle med og sætte sig ind i. For mange mennesker kan det være en leg at afprøve nye metoder og værktøj, og derfor er det vigtigt også at have sat sig ind i, hvad man lige skal holde øje med, så sikkerheden bevares. Det er nemlig ikke helt lige så sjovt, hvis det lige pludselig går galt. Så hold nysgerrigheden og byggeglæden i live, men hav et fornuftigt øje med og husk at spørge til råds, hvis du er i tvivl om noget af det, du arbejder med. Så er det også sjovt gangen efter.