Husk at holde huset rent og sundt til vinter

Annonce

Julen står for døren og dagene bliver kortere og koldere. Her om vinteren kan mange godt komme til at halte lidt på rengøringen og udluftningen i huset, netop fordi det er koldt, det er mørkt, så man kan ikke lige så let se snavset i krogene, eller også orker man det bare ikke fordi dagene føles så korte. Det er dog stadig ekstremt vigtigt at holde et rent hus med godt indeklima om vinteren. Her kan du finde effektive rengøringsmidler. Et dårligt indeklima og dårlig hygiejne kan nemlig give gener som hovedpine og allergiske reaktioner på for eksempel støvmider. Hvis du skal have hele familien over til juleaften, er det endnu mere vigtigt at holde god hygiejne i hjemme i disse Covid-19 tider. Her i artiklen kan du læse mere om, hvad der er vigtigt at huske på omkring hygiejne og indeklima i hjemme her til vinter. 

Så ofte bør du gøre rent 

Det kan være meget forskelligt, hvor ofte der er behov for rengøring. Det afhænger af, hvor mange I bor i husstanden, og om I har kæledyr. For en almindelig husstand på 4 vil en enkelt gang om ugen ofte være nok, men hvis der er kæledyr som fælder, kan det blive nødvendigt at gøre rent et par gange om ugen.

Tag rengøringen i etaper 

For at rengøringen ikke bliver for træls hver uge, og hvis du har et særligt stor hus, kan man altid dele huset og rengøringen lidt op. Så du nogen uger går mere grundigt til værks bestemte steder i huset, og andre uger er mere grundig andre steder i huset. Selvfølgelig skal der altid være rimeligt rent over hele huset, ellers er det spildt arbejde. Men de ekstra trælse ting, som at gøre ovn, køleskab, toiletskabe, osv. rene, behøver man ikke gøre hver uge. 

Luft ud jævnligt 

Det er vigtigt for at have et sundt hjem og godt indeklima, at man lufter ud jævnligt. Du kan med fordel lave gennemtræk i huset, hvor du åbner alle vinduer og gerne mindst to gange om dagen. Det er vigtigt at gøre, selvom det er koldt udenfor, da det forbedre luftkvaliteten og det mindsker fugtigheden i hjemmet. Lad dog ikke vinduerne stå mere end 5-10 minutter, da dette også kan være skadeligt for vægge, når de bliver for kolde. 

Stop ophobningen af støvmider 

Til sidst er det vigtigt jævnligt at få rengjort alle større tekstiler i hjemmet. Herunder sengetøj, tæpper og puder. Det er nemlig her støvmiderne bor og derfor skal dette vaskes på mindst 60 grader i vaskemaskinen og gerne som minimum hver anden uge.