Hvad er bæredygtige gardiner nu for noget?

Leder du efter de rette gardiner til din virksomhed? Hvor deres udseende selvfølgelig spiller en rolle, når det kommer til at sikre en rød tråd i et rums indretning, så er deres funktioner i sidste ende det vigtigste. Og nu står der ”funktioner” i flertal, fordi et gardin ikke bare noget, der eksisterer for at holde det skarpe lys ude eller gøre det svært for håndværkere ude på et stillads at kigge ind til dig.

Med isolerende gardiner kan du spare på varmen

Nu befinder vi os i en tid med store energipriser, der tvinger folk fra deres private boliger og gør, at mange virksomheder brækker nakken på drastisk øgede driftsomkostninger. Hvordan kan gardiner så hjælpe her, tænker du nok? Svaret er, at du kan finde bæredygtige gardiner til virksomheder, der reducerer den gennemtrængende varme for at mindske varmetabet, der sker gennem dine vinduer.

Transparente gardiner spreder lyset i kontoret

Og det er faktisk ikke den eneste bæredygtige egenskab, et gardin kan have. Ønsker du fx at blive mindre afhængig af elektrisk belysning, kan du få transparente gardiner, der er i stand til at sprede sollyset langt ind i kontoret, så der går længere tid, før lysforholdene visse steder i rummet bliver så dårlige, at lamper må tændes. Så valg af gardiner kan faktisk få en betydning for forbruget i dit firma.

Vis lidt CSR med gardiner af genbrugt aluminium

Nu er der også en lille smule CSR at vise ved valg af gardiner, hvis dit firma går op i den slags. For I kan finde gardiner af FSC-certificeret træ eller genbrugt aluminium, hvis fremstilling ikke har samme CO2-aftryk som visse alternativer. At vælge de rette gardiner kan faktisk være ret svært, for du skal virkelig (eller kan virkelig) tage stilling til såvel deres udseende som deres egenskaber og materialer.