Hvad er søvn i øjnene?

Du har formentlig prøvet at vågne med små ”krummer” i dine øjne efter en god nats søvn. Såkaldt søvn i øjnene. Det er en følelse, der kan være lidt generende. I hvert fald indtil du får søvnen fjernet. Men har du egentlig nogensinde undret dig over, hvorfor det er, at du får søvn i øjnene? I så fald skal du ikke længere nøjes med at undre dig. Du kan nemlig finde svaret herpå i nedenstående artikel.

Derfor får du søvn i øjnene

Når du sover, går din krop i gang med at restituere. Det gælder også dine øjne, som altid er i gang med en selvrensningsmekanisme. Dine øjne producerer nemlig konstant tårevæske. Det gør de for at kunne opretholde deres fugtighed samt fjerne partikler fra øjnene.

Under søvn bevæger dine øjne sig mindre. Ligesådan aftager blinkerefleksen også og tilsammen kan det føre til ophobning af tårevæske. Ovenikøbet vil dit øjes lukkede position reducere dræningen af tårevæsken. Derfor kan urenhederne nemt ophobe sig sammen med døde celler. Det er det, som vi kalder for søvn i øjnene.

Når du får søvn i øjnene, er det derfor en naturlig del af din krops forsøg på at opretholde øjets sundhed og funktion.

Giv din krop optimale sovebetingelser med en god seng

Som nævnt restituerer din krop – og din hjerne – når du sover. Derfor bør du også altid prioritere en god nats søvn. Det gør du blandt andet ved at anskaffe dig en god seng. Hvis du sover alene, kan en enkeltseng meget vel være den rette løsning for dig.

Med sine mål på 80×200 cm fylder en enkeltseng ikke meget. Hvis du derfor har sparsomt med plads, er enkeltseng i særdeleshed en god løsning. Eller hvis du bare gerne vil have mere plads til andre møbler.

En enkeltseng fås i et utal af forskellige modeller. Blandt andet kan du vælge enkeltsenge med elevation, opbevaring og meget mere. Lige sådan kan du få mange forskellige madrasser til din enkeltseng. Derfor kan du nemt vælge lige præcis dén løsning, der passer bedst til dig.

Derfor bør du købe din enkeltseng hos Sengeverden

Vil du gerne have en ny og behagelig enkeltseng? I så fald er der al grund i verden til at købe den hos Sengeverden.dk. Her får du mulighed for at vælge blandt et bredt udvalg. Ikke alene er udvalget bredt. Du får også altid fri fragt hos Sengeverden. Det gør det nemt for dig at finde en enkeltseng, der passer til dit budget.