Hvorfor investeres der i udlejningslejligheder?

Man har sikkert hørt det før: køb udlejningslejlighed! Men hvorfor investeres der i udlejningslejligheder, og hvad er en udlejningslejlighed overhovedet? Disse to spørgsmål, og endda flere, kan være relevante for folk, der er på udkig efter langsigtet investeringsmuligheder.

Hvad er en udlejningsejendom?

Dette begreb kan betegne mange forskellige ejendomme, som alle kan placeres i to kategorier: erhvervsejendomme og private beboelsesejendomme. Først tages erhvervsejendomme. 

Det er nok ikke nogen overraskelse, at erhvervsejendomme er ejendomme, som helt eller delvist anvendes til erhvervsmæssige formål. Formålene er selvfølgelig lige meget, men der kan være forskellige typer af erhvervsejendomme. Disse typer kan, for eksempel, være kontorbygninger/driftsbygninger, ejerlejligheder, fritidsboliger eller beboelsesejendomme til erhverv. 

Det er nok heller ikke nogen overraskelse, at private beboelsesejendomme er ejendomme, som helt eller delvist beboes af ejeren. Her er der også forskellige typer af ejendomme, såsom ejerlejligheder, fritidsboliger, mindre udlejningsejendomme eller endda boligfællesskaber. Der er altså en masse investeringsmuligheder ved både erhverve og private ejendomme. 

Hvorfor investeres der i disse ejendomme?

Dette er selvfølgelig det ultimate spørgsmål. For det første, så er der god efterspørgsel på boligejendomme, hvad end dette er erhverv eller privat. Et eksempel kunne være lejeboliger, som især er blevet populære, så mulighederne for at tjene på disse er gode. 

Dette skaber altså muligheden for en positiv afkast, hvilket er overskudet efter investeringen. Denne afkast kan selvfølgelig alt efter, hvor høj udbud og efterspørgsel er. Dette kan nemlig påvirke huslejepriserne og dermed også afkastet. Så dette er altid værd at kigge på, når man vælger at investere. 

Der er også forholdsvis lav risiko ved investeringer i boligejendomme, eftersom der er en lav tomgangsrisiko og inflationssikring af indtægterne. Problemerne opstår, hvis lejeindtægten forsvinder eller mindskes, eller hvis omkostningerne stiger. Vedligholdelse koster også penge, så hvis dette bliver for dyrt, så har man et valg at skulle tages som investor. Men generelt er der også flere grunde, blandt andet positiv likviditet (stabil indtjening), som kan være en god grund til at investere i sådanne ejendomme. 

Hvordan kommer man i gang?

Det som man helt grundlæggende kan gøre for at komme i gang er at kontakte en boligadvokat. Denne advokat kan hjælpe en hele processen og specielt med diverse juridiske aspekter af investeringen samt udlejningen af boligerne bagefter.. Og disse aspekter er selvfølgelig også ret vigtige. Men boligadvokaten kan altid hjælpe en med at komme i gang; dog er det altid vigtigt at være forberedt med nogle idéer og interesser, som kan boligadvokaten med at hjælpe en. Men det siger selvfølgelig sig selv.