Hvornår er akustikpaneler det rigtige valg?

Hvis der er dårlig akustik i dit hjem, vil akustikpaneler være det mest praktiske og optimale valg til at løse problemet, da de vil forbedre lydkvaliteten i ethvert hjem og samtidigt er et smukt indslag i din indretning. Hos FlotteGulve.dk finder du et stort udvalg af akustikpaneler, se deres hjemmeside

Da dårlig akustik i et rum skaber en stresset atmosfære, kan være ubehageligt at være i og opfattes som en larmende oplevelse, er det en god ide at forbedre akustikken ved at montere akustikpaneler. Dermed vil du mindske rumklang og forbedre lyden betydeligt.

Den måde akustikpaneler fungerer på er, at lamellerne bryder lyden og akustisk panelets filt derefter absorberer lydbølgerne, dermed vil lyden ikke blive reflekteret tilbage. Akustikpanelerne reducerer dermed også rumklang og fornemmelsen af ekko i rummet.

Nogle akustikpaneler fjerner over 50% af baggrundsstøjen. Men panelernes effektivitet kan variere fra type til type. Nogle paneler kan fås både med og uden ekstra akustikdæmpning. Hvad der er det rette valg afhænger af dine behov, hvilket bl.a. påvirkes af størrelsen af rummet samt støjniveauet i boligen.

Akustikpaneler findes i forskellige træsorter, med kork overflade eller med folie overflade der til forveksling ligner træ. Disse slags typer af akustikpaneler er perfekte, når du vil skabe et mere naturligt indretningslook. Hvis du hælder mere til et sort/hvidt look, kan du også købe panelerne i farverne sort, hvid og grå.

Akustikpaneler har mange fordele, hvoraf den vigtigste selvfølgelig er, at de er lyddæmpende. Men akustikpaneler tilføjer også et meget dekorativt unikt design i dit hjem.

Akustik Panelerne er ideelle til større lokaler f.eks. åbne kontor eller restauranter, hvor flere grupper mennesker er samlet. De er de også velegnede til børneværelser, hvor højere toneleje og lydniveauer nemt kan forekomme. Vil du ikke forstyrre naboerne eller de andre beboere i hjemmet, vil akustikpaneler også være et perfekt valg, da de mindsker lydgener. Akustikpaneler kan monteres på loft såvel som vægge, flader der ofte ikke anvendes til andet, det giver dermed flere muligheder for at få bedre lydkvalitet i hvert rum.