Inspiration til køkkenrenovation

Skal du i gang med at renovere køkken ganske snart, eller måske du blot er ved at varme op til tanken om at skulle rive ned og starte forfra? Lige meget hvad er du kommet til det rigtige sted. Her får du nemlig nogle spændende inspirationstanker til køkkenrenovation omkring alt fra epoxy gulv køkken til overvejelsen om klinkebeklædte vægge.

Epoxy gulv

Hvis ikke du har hørt om epoxy gulv køkken før, så er det ganske forståeligt! Hovedsageligt er det nemlig levnedsmiddelindustrien og i fødevareproduktion er disse former for gulve benyttes. Dette gøres fordi der for en restaurant eller fødevareproduktion stilles meget strenge krav til gulvet. Det skal både være hårdført og slidstærkt, men også rengøringsvenligt og resistent overfor stærke rengøringsmidler. Med et epoxy gulv køkken får du alt dette, og på trods af at det som regel egner sig bedst til et professionelt køkken, så kan det også sagtens fungere i hjemmet!

Fronter og greb

Er du ikke til den helt store renovation, hvor alt skal rives ned og bygges op fra nyt, men du vil stadig gerne have, at der kan ses én væsentlig forskel? Den perfekte løsning er her, at skifte fronter på alle skabe og skuffer, samt finde nye greb og håndtag, der matcher. På den måde gives der nyt liv til et allerede eksisterende køkken, og det er desuden ikke det sværeste projekt at gå i gang med selv, hvis bare man har en smule håndelag!

Klinkebeklædte vægge

I et køkken er det utrolig smart at have klinkebeklædte vægge, især ovenfor køkkenbordpladerne, hvor der arbejdes med mad og væske, der i mange tilfælde godt kan ende på netop væggene. Med klinker er det meget hurtigere og nemmere at rengøre køkkenet, og desuden giver det et æstetisk flot udtryk, der kan højne niveauet en del! Dette er også et renovationsprojekt, der ikke nødvendigvis behøves at kræve alverden.