Sådan gør du din bolig hyggelig og personlig

Dette indhold er sponsoreret

Boligindretning er vigtig, især når det kommer til at gøre hjemmet både hyggeligt og personligt. Dette vil denne artikel kigge lidt på, hvilke overvejelser man kan gør sig, når man er i gang med at indrette eller genindrette sin bolig.

Anvend personlig boligtilbehør i indretningen

Når man snakker om boligtilbehør, så er det faktisk kun fantasien, der sætter grænser. Boligtilbehør kan være alt fra pyntegenstande, som man har stående på reolen eller bordet. Det kan, for eksempel, være en flot keramikvase, pyntebøger, fine lysestager eller ting, som man har fundet i naturen, for eksempel rav, sten eller stykker af drivtømmer. 

Nogle gange kan det dog være svært at finde det helt rigtige boligtilbehør, når man vil indrette sig personligt. Her er for eksempel pyntebøger en måde, hvorpå man kan signalere personlighed. Er det for eksempel madlavning eller film, som man er særligt optaget af, kan man have coffee table bøger med disse emner liggende på sofabordet. Er man optaget af det organiske, som for eksempel keramik, kan man gå på loppemarkeder eller på keramikværksteder og finde tilbehør, som afspejler ens interesser her. Finurlige loppefund er især en god måde at vise personlighed på, og er noget, som man ikke bare kan købe sig til.

Tænk alternativt når du indretter

Der er mange ting at overveje, når man indretter et hjem. Men det vigtigste er nok, at man først og fremmest tænker over sin egen stil. Er man til det konventionelle, eller vil man gerne afvige herfra? Når du har fundet ud af din stil, kan du begynde at tænke over de forskellige elementer i dit hjem. Du kan overveje farverne på væggene, skal de være neutrale, så du ikke behøver at tage dem med i dine betragtninger, eller er du til pangfarver. Du skal finde de rette møbler. Også her kan du overveje, om du mest er til nye møbler eller heller vil gå i genbrug eller på loppemarkeder, og finde nogle møbler, som f.eks. designklassikere og indrette ud herfra. Eller måske du vil customize dine møbler, så de afspejler dig og bliver 100% personlige.

Husk også at tage hensyn til funktionerne af de forskellige rum i dit hjem. Hvis du for eksempel kan få fingrene i interiør fra en nedlagt slagterbutik, har du gjort et scoop, og har virkelig fået nogle personlige ting, som du kan bruge i indretningen af dit køkken. Hvis du vil have et personligt hjem, skal du tænke alternativt, og anvende dine fund på en opfindsom og alternativ måde.