Sådan indretter du et moderne badeværelse

Dette indhold er sponsoreret. 

Når vi danskere skal indrette vores nye hus, er der mange der tænker på lækre nye køkkener, store åbne alrum og et walk-in-closet. Der er dog et enkelt rum, som mange måske har en tilbøjelighed til at glemme, når de overvejer, hvordan deres drømmehus skal se ud: badeværelset. Det er faktisk lidt af en gåde, at så mange glemmer at tænke på indretningen i badeværelset, for det er måske det eneste rum i hele huset, som vi alle med sikkerhed bruger minimum én gang om dagen – og det er ikke blot til de klassiske tisseture. Det er også her vi bruger vores morgener på at gøre os klar til dagen, og de sidste par minutter inden sengetid, bliver også ofte brugt her. Derfor er det vigtigt, at man indretter sit badeværelse som en inkluderet del af den stil, man bruger i resten af huset, og ikke bare et vådrum, hvor vi går han for at tisse og bade. Hvis du står overfor at skal bygge nyt hus, eller måske overvejer at få renoveret dit badeværelse, så kommer her et par gode råd til, hvordan du indberetter et top moderne badeværelse. 

Tid til at gå i bad

Når vi endeligt har fået forvildet os ud på badeværelset, så er der stor sandsynlighed for at det er for at gå i bad. Her tænker du måske ikke, at der er de helt store indretningsmuligheder – og da slet ikke inde i brusekabinen – men det ville være en fejl. Med et brusesæt fra Grohe får du eksempelvis mulighed for at sætte dit helt eget præg på brusekabinen, og uanset om du er til guld, kobber, sølv eller måske en moderne børstet stål i sort, så er der et brusesæt for dig. Hos Grohe får du selvsagt en helt anden kvalitet end ville gøre hos din lokale VVS’er, og det smitter af på resten af stilen i badeværelset. Så selvom man måske ikke skænker det mange tanker, så er brusesættet ikke der, hvor der bør spares penge. Klik her for at se lave priser på Grohe brusesæt

Brug rene linjer

Der er mange praktiske ting, der naturligvis skal være på at badeværelse. Et toilet, et bad, en håndvaske samt måske badekar og vaske/tørreinstallation er naturligvis vitale elementer på ethvert badeværelse. Det betyder dog ikke, at disse ikke kan indgå som en del af indretningen. Når du indretter dit badeværelse, bør du tænker i rene og lige linjer, så det hele kommer til at stå helt skarpt. Borte er dagene i start-00’erne, hvor der var plads til hjørne jacuzzi og selvstående håndvask. Hvis du i stedet stillet tingene lige hen, vil du også få langt mere plads på gulvet i badeværelset, hvilket uden tvivl kommer dig til gode, når børnene skal i bad, eller der er store vaskedag med alt det beskidte vasketøj. 

Fortsæt indretningen fra resten af hjemmet

Vi har allerede været en smule inde på dette, men det er vigtigt, at man ikke får et chok, når man træder ind på dit badeværelse. Og her er der altså tale om et designmæssigt chok. Hvis du eksempelvis har designet resten af dit hjem i nordlige og naturlige stilarter med råt beton og flotte træfarver, så ville det godt nok være en skam, hvis hele dit badeværelse var fyldt med klinker fra top til tå. Du kan med fordel føre de lidt mere naturlige materialer med ud på badeværelset, eksempelvis i form af en betonbordplade eller en træbænk. Desuden er det heller ingen dødssynd at have planter på sit badeværelse. Disse giver en masse liv, og er med til at bryde de lidt mere praktiske og kedeligt elementer. 

Udnyt det naturlige lys

Et naturligt morgenlys kan simpelthen noget andet end det gullige lys fra en ovenlampe i badeværelset. Selvom det måske kan være nemmere sagt end gjort at få naturligt lys ind i badeværelset, så er det helt sikkert alle pengene værd. Det kan være i form af et lille vindue i væggen, eller et stort gulv-til-loft-vindue i brusekabinen (med mulighed for at trække for, naturligvis) eller måske et loftvindue. Uanset hvordan du vælger at gøre det, vil du opleve, at når først man har fået et naturligt lys ind på sit badeværelse, så er det svært at undvære det igen.