Sådan passer du godt på din have

Annonce

Haven er et fredeligt og hyggeligt sted. Den skal nydes i de lune sommermåneder, og være klar til en sneboldkamp til vinteren. Men den kan også kræve meget hårdt arbejde. Et par enkelte tips og tricks kan hjælpe dig til hvordan du vedligeholder din have, så den er klar til mange timers sjov og samvær. 

Husk at tage havemøblerne ind

Havemøbler er en god tilføjelse til de udendørs hyggestunder. Men de er ofte i den dyre ende. Derfor kan det betale sig at passe på dem, så de holder i flere sæsoner. Særligt havemøbler i træ bliver hårdt ramt af vind og vejr, og bør derfor dækkes til at tages indendørs i de kolde og regnfulde måneder. Selvom havemøblerne er af plastik, så kan de også blive påvirket af vind og vejr. De kan muligvis holde en enkelt sæson eller to mere, hvis de får lov at overvintre i tørvejr. Det sparer både penge til nye møbler, og besvaret med at få dem hjem i haven også. 

Pas på dine fliser

Alger, flisepest og mos kan ramme dine fliser. Det ser desværre ikke særlig pænt ud på din terrasse eller i din indkørsel. Det kan heldigvis renses væk, så dine fliser bliver pæne og rene igen. Mange vælger selv at rengøre fliserne, men man risikerer faktisk at beskadige fliserne endnu mere. Hvis du renser forkert eller for længe, så kan du beskadige selve stenen. Det gør den mere modtagelig overfor alger og flisepest, og dine fliser bliver hurtigt mindre pæne igen. Derfor er det en god idé at investere i en dygtig fliserenser, så din terrasse er flot og holder i mange år endnu. 

Slå græsset ofte

Det kan være en tidskrævende og kedelig opgave at slå græsset. Det skal slås ca. en gang om ugen fra omkring marts til oktober. Men din græsplæne holder længere, hvis den bliver slået ofte. Den vokser pænere, og kræver mindre vedligeholdelse som eksempelvis ekstra græssåning, hvis den bliver klippet ofte. En af de ting der kan gøre græsslåningen mere besværlig er, hvis din græsslåmaskines knive er sløve. Du kan måske gøre hele processen meget kortere, hvis du får slebet knivene. Hvis du helt vil undgå at gøre det hårde arbejde, så kan en robotplæneklipper være den rigtige løsning. Robotplæneklipperen kan indstilles til at klippe lige når du vil have det. Så slipper du for at få overstået den sure pligt hver uge.