Sådan giver du dit gamle tag nyt liv

Taget over dit hus er næppe noget, du tænker meget på i hverdagen. For som husejer har du sikkert så mange andre opgaver at klare i hjemmet. Og så virker taget måske ikke som det, der trænger mest. Men med tiden vil de fleste tage gå hen at blive slidte eller beskidte at se på. For de vil nemlig blive udsat for en del af både vind og vejr. Så kan det altså nogle gange betale sig at skænke det en lille tanke alligevel. For et velholdt tag bidrager ikke bare til husets fremtræden. Det vil også holde længere, når du tager dig ordentligt af det.

Kom alger til livs

Nogle tage ender med at se slidte ud, fordi de får alger. Det er faktisk så almindeligt, at det kan betale sig at være opmærksom på løbende.

Hvis dette er noget, du døjer med, så sørg for at algebehandle tag.

Algebehandling vil naturligvis være med til at give dit tag et renere udtryk. Men derudover så vil det faktisk også være med til at forlænge tagets levetid. Derfor er det især af hensyn til holdbarheden på dit tag, at det er værd at være opmærksom på.

Hold selv taget rent løbende

Hvis du går op i at holde dit tag rent, så kan du også selv gå ud at gøre det. Du kan nemlig sagtens holde taget vedlige på egen hånd.

Det er vigtigt, at du er forsigtig, hvis du skal op at kravle. Derfor kan det være en god idé at få professionelle til at klare dig, hvis du ikke føler dig helt tryg ved selv at gøre det.

Én måde at holde taget rent på er med en børste. Det kan være en fordel at bruge en børste med forlængerskaft. Så kan du nemlig klare det fra en stige. Alternativt kan du bruge en højtryksrenser.