Sådan kan I holde jeres arbejdsplads ryddelig

En pæn og ren arbejdsplads kan være med til at bidrage til en gladere arbejdsplads. Ryddelighed og orden kan nemlig signalere overskud og er også ofte et sundere miljø at være i. Dette kan være vigtigt for medarbejdere, der opholder sig på arbejdspladsen mange timer til daglig, da det passer på deres helbred. Det kan være, du selv har gået og tænkt over, hvordan din virksomhed bedst holder arbejdspladsen ryddelig og ren.

Skraldespande der er synlige

Et godt skridt i den rigtige retning mod en ryddelig arbejdsplads kan være at få opsat en passende mængde affaldsspande alt efter, hvor stor jeres arbejdsplads er. Der findes flere forskellige typer affaldsspande, som I kan sætte op rundt omkring. Det kan ydermere være en god idé at sætte affaldsspande steder, hvor personale ofte kommer. Dette kunne for eksempel være ude i kantinen, hvor personalet spiser deres frokoster. Det kan også være, I skal have nogle på kontorerne og badeværelser, hvor der også ofte er mennesker.

En anden ting I også kan overveje er, om I vil sætte flere affaldsspande op til affaldssortering. På den måde kan I gøre det nemmere for personale at sortere deres affald, hvis der er flere forskellige affaldsspande samtidig med, at jeres virksomhed bidrager til miljøet.

Organiser hvor I kan

Det kan ydermere være en god idé, hvis I sørger for at organisere jeres ting og sager, så I har styr på, hvor alt er. På den måde kan I måske mindske risikoen for, at det roder. Når personale ved, hvor de skal lægge diverse remedier, er der større sandsynlighed for, at der kan blive holdt orden på arbejdspladsen. I kan for eksempel organisere vha. diverse reoler og skabe, samt måske yderligere sortering i kasser og kurve. I kan også eventuelt markere jeres organiseringssystem med mærker, så personale ved hvor alt er.