Skal din virksomhed være mere grøn? Så læs med her

Der er efterhånden mange aftaler, målsætninger og krav i den internationale verden, der tvinger og/eller skubber diverse virksomheder i en grønnere retning, hvilket ikke kommer som en overraskelse for nogen. De fleste af disse aftaler og målsætninger har ”udløbsdato”, hvor målene gerne skulle være opnået – men hvorfor vente? Fremtiden kræver at man er mere bæredygtig og grøn i alle aspekter af samfundet, så det handler blot om at få starten den grønne omstilling – også i din virksomhed.

CO2-regnskabet og klimaaftrykket

Når man ejer en virksomhed, kan det være svært at vide, hvor stort ens klimaaftryk egentlig er. Men hertil er der kommet redskaber, der gør det nemmere at bestemme en given virksomheds klimaregnskab og -aftryk. Ved at benytte sig af dette regnskab, også kaldet co2 regnskab, er det muligt undersøge, hvordan det egentlig står til med det samlede CO2-aftryk for virksomheden, hvorfra man så kan beslutte om man skal have yderligere grønne tiltag.

Sænk forbruget

En af de basale ting, som man kan gøre påvirke en virksomheds co2 regnskab positivt, er at sænke det generelle forbrug i virksomheden. Her er der særligt tale om forbruget af energi og diverse ressourcer. Dette tiltag fungerer dog kun, hvis det videreformidles til samtlige medarbejder, hvorfra man kan løfte i flok. En installation af spare- eller censorpærer kunne eventuelt være et tiltag, som man ikke vil bemærke i hverdagen.

Kantine eller madordning

En af de helt store syndere indenfor udledningen af CO2 er produktionen af kød og mange animalske produkter. Har ens virksomhed en kantine eller måske en madordning, vil man også kunne forbedre sit klimaregnskab ved at indføre to til tre kødfrie dage om ugen. Dette vil måske ikke falde i god jord til at starte med, men lige så stille vil de fleste få øjnene op for de mange kødfrie muligheder.