Træbeskyttelse – vedligehold dit træværk

Har du terrassemøbler i træ eller et stakit, som du er meget glad for? Ønsker du, at det holder sig pænt i lang tid? Så bør du overveje at bruge træbeskyttelse.

Træbeskyttelse til udendørs brug er med til at sikre, at dit træværk kan holde i mange år. Det bidrager dog ikke kun til at beskytte træet, men det sætter også lidt kulør på, således kommer det til at se ud som nyt. Du kan med stor fordel vælge transparent træbeskyttelse eller heldækkende, så træet kan klare det omskiftelige vejr, vi har i Danmark. Af netop den grund bør du give dit træværk en god gang træbeskyttelse.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her et stort udvalg af træbeskyttelse.

Vælg det helt rigtige træbeskyttelse

Transparent træbeskyttelse er det helt rigtige valg for dig, der er vild med, at træets årer og struktur er tydeligt fremtrædende. Dette lader nemlig årerne og strukturen komme til sin ret, samtidig med at det beskytter træet mod bl.a. skimmel og fugt. Hvis du ønsker at tilføje farve til dit træværk, samtidig med at det får et beskyttende lag, så bør du tage et kig på træbeskyttelse i hvid, sort, stengrå eller antracit, der er heldækkende. På den måde kan du nemt og hurtigt få opfrisket dine træmøbler. Der er altså lidt forskelligt at vælge i mellem og derfor noget for enhver smag.

Sådan får du det bedste resultat med træbeskyttelse

Den bedste tid på året at bruge træbeskyttelse er i sensommeren. Her egner vejret sig nemlig som regel ganske godt, da det ikke er for tørt men heller ikke for varmt. Først og fremmest skal du rengøre og afrense træet grundigt. På den måde får du det flotteste resultat. Derudover er det vigtigt, at du under rengøringen får fjernet løstsiddende maling. Du skal dog være opmærksom på, at træfugtigheden på behandlingstidspunktet ikke må overstige 15%. For det bedst mulige resultat skal du give dit træværk mindst 2 lag træbeskyttelse. Hvis du følger dette, så vil du opleve at få et pænt træværk, hvorfor du ikke behøver bekymre dig om at skulle ud og købe nye træmøbler.