Vinkaraffel – servér din vin på den smukkeste måde

Er du vild med vin, og skal der som regel lige åbnes en flaske eller to i weekenden, uanset om der er gæster eller ej? Så anskaf dig en vinkaraffel og servér vinen på bedste vis.

En vinkaraffel er en fantastisk måde at servere vin på. Ikke alene er en vinkaraffel super flot at se på, det er også en praktisk værktøj, til når din vin skal på bordet. Når du skal hælde vinen i din vinkaraffel bør den ramme siderne, da den derved bliver iltet. Hvis du bruger en vinkaraffel til at ilte din vin, skal du huske at være opmærksom på, at der er forskel på, hvor lang tid din vin skal iltes. Dette kan tage 10-15 minutter eller helt op til 2-3 timer, før du får det bedste ud af din vin.

En vinkaraffel har flere formål end blot at servere din vin flot. Den adskiller også bundfald og vinsten, som ikke er rart at få i munden. Derudover ilter den vinen, hvilket åbner vinen og får den til at smage som om, den har ligget 1-2 år længere på flasken. En vinkaraffel kan også bruges til at “skjule” hvilken vin, du serverer. Dette kan give anledning til sjove blindsmagninger.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her din næste vinkaraffel.

Sådan rengører du din vinkaraffel

En vinkaraffel bør ikke have kalkpletter og gamle rødvinsrester på sig, når den skal bruges. Derfor er det yderst vigtigt, at du rengøre den på den bedste måde. Glas er generelt svært at rengøre, og en vinkaraffel har typisk en smal hals, som gør det svært at tørre af med et viskestykke. Derfor kan du med god grund anskaffe dig et tørrestativ til vinkarafler. Her hænger du altså bare din karaffel til tørre efter vask, og så ser den pæn og nydelig ud til næste gang. Du kan også bruge en dekanterbørste, som kan nå ud i alle kroge og hjørner af din vinkaraffel. Uanset hvilken metode du ønsker at bruge, bør du altid vaske din karaffel op lige efter bruge. På den måde kommer det hele lettere af.

Du kan både få vinkarafler i glas, som sagtens kan komme i opvaskemaskinen, og i krystal som typisk er mere kunstnerisk at se på.